Biologisch dynamische producten uit Toscane


Fattoria la Vialla www.la-vialla.com/ is een Italiaanse biologische boederij in Toscane. Een ongeloofelijk mooie plek in de heuvels van Toscane, in Valdarno tussen Arezzo en Florence. Hier worden al dertig jaar lang biologische producten verbouwd, verwerkt en verkocht. De producten worden door heel West-Europa verkocht en verstuurd. Voor wie houdt van zuiver en biologisch eten en van de Italiaanse keuken, is dit bedrijf de uitkomst om de echte producten naar Nederland te verslepen. Er is een prachtige catalogus die je online kunt bestellen en thuis kunt doorbladeren, vol met achtergronden van het familiebedrijf, maar ook met recepten van sauzen en groentegerechten. 
De biologische olijfolie, honing, jams, pasta’s, meel, wijn, azijn, olijven en koekjes zijn niet in winkels verkrijgbaar maar alleen in de huiswinkel op het landgoed of te bestellen in grotere aantallen via de catalogus online. Wijn gaat per doos van zes flessen en de pecorino kun je alleen als hele kaas (van ongeveer 1200 tot 1500 gram) bestellen.

Alle producten die op La Vialla worden geproduceerd, zijn biologisch verbouwd en bewerkt zonder toevoeging van conserveermiddelen. De familie werkt vanuit het gedachtengoed van Rudolf Steiner. Inmiddels is het landgeod van fattoria La Vialla inmens uitgestrekt met vele boerderijen en werkt de grote familie samen aan het land en de verbouwing vand eze schitterende producten. Neem eens een kijkje op de site en laat je voorlichten over hoe de biologisch dynamische landbouw werkt. Of beter nog als je in Toscane of Arezzo bent, bezoek Valdarno en dit prachtige familiebedrijf in het gehucht Castiglion fibocchi. Je waant je direct in de bekende Bertolli reclame, maar dan echt.