Een alleraardigste wintersportdorpje in Sondrio


Wintersporten tussen de Italianen

Een zeer bijzonder wintersportdorpje in de provincie Sondrio is Santa Caterina Valfurva. Je zou er eigenlijk niet over moeten praten op een Nederlandse website, en het geheim lekker voor jezelf moeten houden. Hier is het namelijk mogelijk om volledig tussen de Italianen te wintersporten. Te lunchen in de berghutten op zijn Italiaans, heerlijke cucina artigiana, pasta fatta di mamma. Savonds of na vijven geen schreeuwerige apresski, maar gebakjes eten met warme chocolademelk in de plaatselijke patisserie. Cenare (avondeten) met de italianen rond 8 uur savonds, werkelijk geweldige streekgerechten, van heerlijk Italiaanse eenvoud.

Ook het skigebied is dik in orde, allerlei pistes, moderne liften en lange, best moeilijke afdalingen. Wat opvalt is het schitterende restaurant, de bar, en het loungeterras op het hoogste punt van Santa Caterina.

Voor een uitstekend verblijf in een typisch Italiaans familiehotel is Albergo Vedig albergovedig.wintersport-hotel.nl/ (zie elders op deze site) echt een aanrader, de keuken, diner en ontbijt is heel goed en de familie is fantastisch.