Rome

De grootste koepel van Rome

Published in

Het Pantheon is een tempel, gebouwd in opdracht van keizer Hadrianus, in de eerste eeuw na Christus. Het is gebouwd als - zoals het Griekse pantheon al zegt - een 'tempel van alle goden' en geldt als het meest indrukwekkende en een van de best bewaard gebleven voorbeelden van de Romeinse Bouwkunst.

Het Pantheon ligt aan het Piazza Rotonda middenin het oude Rome. Tempel uit 27 v. Chr. met daarin de grootste koepel van Rome, met een doorsnede van 43,2 m is hij groter dan de Sint Pieter. Na een brand in de 2e eeuw n. Chr. is de tempel volledig herbouwd. De enige lichtbron is een 10m. grote opening in de koepel, waardoor er gedempt licht valt op de rijk versierde marmeren vloer.  Met name de moeite waard door de architectonische hoogstand van het gebouw en de lichtval. In Het boek ' De ontdekking van De hemel' van Harry Mulisch is Het Pantheon een belangirjke plaats. Hier ontmoeten vader Onno en zoon Quinten elkaar weer, na jarenlange verwijdering. De kamer van Onno in Rome biedt uitzicht op het Pantheon.

Fare due passi

Published in

Piazza Navona middenin het oude Rome is een monumentaal plein met drie grote fonteinen die trots in het midden sieren. De ovalen vorm doet nog denken aan het stadion, dat keizer Domitianus hier in de eerste eeuw liet aanleggen. In de 17e eeuw kreeg het plein haar barokke uiterlijk dat het nu nog steed sheeft, met name door de prachtige fontein van beeldhouwer Bernini, la fontana dei Quattro Fiumi, de Vierstromen fontein.

Roma: een oude stad met een jonge uitstraling

Published in

Rome is allereerst een oude stad met veel cultuur: Castel San Angelo, Vaticaanstad, het Vaticaans Museum met Michelangelo’s plafondschilderingen in de Sixtijnse Kapel, het Forum Romanum, het Colosseum, de Spaanse Trappen en de Catacomben aan de Via Appia Antica. Dit is de historische kant van de stad. Daarnaast heeft Rome een opvallende jonge uitstraling. Vele trendy winkels, cafés, bars, restaurants, pleintjes met gezellige terrasjes, het overheerlijke en wereldberoemde Italiaanse ijs…en dit alles gesitueerd in een oogverblindend décor van oude Romeinse monumenten en overblijfselen uit een veelbewogen verleden.

Persoonlijk Rome biedt excursies voor kleine groepen.

Published in

Rome heeft oneindig veel prachtige ervaringen te bieden! Onderga de glorie van het oude Rome, laat je vervoeren door Bernini’s engelen, dwaal in onverwacht stille middeleeuwse straatjes, drink een echte cappuccino, stel je op de hoogte van de laatste Gucci’s, vind de rust in oude kerken of laat je overweldigen door de pracht en praal van het Vaticaan! Maar waar begin je? Hoe word je wijs uit al die verhalen, al die tijdperken, alles wat je zeker zou willen zien en alles wat ook heel interessant lijkt?

Persoonlijk Rome biedt uitgekiende begeleide reizen en excursies voor kleine groepen. De Beleef Rome reizen bieden het gemak van twee deskundige en onderhoudende gidsen met de vrijheid je persoonlijke invulling te geven aan je reis naar de Eeuwige Stad. Wilt u een paar dagen met familie of vrienden naar Rome? Of wilt u samen een weekendje weg? Met een Persoonlijke Gids ontdekt u meer van Rome. Wilt u liever zelf op pad?

Hotel Aventino

Published in

Ristorante Ad Hoc


Hotel Campo De Fiori

Published in

Albergodelsenato aan Piazza della Rotonda

Published in

Camping Flash aan het Lago di Bracciano, bij Rome


Flaminio camping ten noorden van Rome


Inhoud syndiceren