Alta Valtellina

Toerskieen in Alta Valtellina


Het skigebied van de Ortles–Cevedale groep, in de provincie Sondrio in Lombardije vormt een groot skigebeid met maar liefst 230 km piste voor liefhebbers van toerskieen. De gidsen en skileraren van dit gebied staan voor u klaar in het toerseizoen om u te begeleiden op de meest fantastische skitochten. U stijgt de berg op met vellenond e ski's, u leert deze techniek van de begeleidnede berggids. Uitstekende skitechniek is zeker vereist bij dit avontuur omdat u zult afdalen door verse poedersneeuw van allerlei soorten hellingen, het geen een onvergetelijke ervaring is. Ook op gletschers wordt er geskied of geklommen.Het toerseizoen loopt van 10 maart tot en met 10 mei.

Een alleraardigste wintersportdorpje in Sondrio


Wintersporten tussen de Italianen

Een zeer bijzonder wintersportdorpje in de provincie Sondrio is Santa Caterina Valfurva. Je zou er eigenlijk niet over moeten praten op een Nederlandse website, en het geheim lekker voor jezelf moeten houden. Hier is het namelijk mogelijk om volledig tussen de Italianen te wintersporten. Te lunchen in de berghutten op zijn Italiaans, heerlijke cucina artigiana, pasta fatta di mamma. Savonds of na vijven geen schreeuwerige apresski, maar gebakjes eten met warme chocolademelk in de plaatselijke patisserie. Cenare (avondeten) met de italianen rond 8 uur savonds, werkelijk geweldige streekgerechten, van heerlijk Italiaanse eenvoud.

Ook het skigebied is dik in orde, allerlei pistes, moderne liften en lange, best moeilijke afdalingen. Wat opvalt is het schitterende restaurant, de bar, en het loungeterras op het hoogste punt van Santa Caterina.

Albergo Vedig in Santa Caterina Valfurva


Bormio, een heerlijk Italiaans skigebied


Rifugio Branca bij de Ortler Cevedale alpen.


Inhoud syndiceren